ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ КОРИСТУВАЧІВ ПЛАТІЖНИХ ПОСЛУГ

УВАГА!!! ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС» подано документи до Національного банку України з метою отримання ліцензії на надання послуг з переказу коштів без відкриття рахунку. Дана інформація для користувачів буде введена в дію виключно після отримання ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС» відповідної ліцензії

 

ІНФОРМАЦІЯ

для користувачів платіжних послуг з переказу коштів без відкриття рахунку

небанківського надавача платіжних послуг ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ЛІБЕРТІ ФІНАНС» (надалі – Товариство), яка надається користувачу – фізичній особі до укладання договору про надання платіжних послуг (далі – Договір) відповідно до вимог ст. 30 Закону України «Про платіжні послуги» та Положення про порядок розкриття інформації небанківськими надавачами платіжних послуг, що затверджене постановою Правління НБУ від 17.08.2022 №181.

1. Інформація про Товариство

Найменування Товариства

Повне найменування: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ЛІБЕРТІ ФІНАНС»

Скорочене найменування: ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС»

Місцезнаходження:

Україна, 01135, місто Київ, вулиця Дмитрівська, будинок 92-94, літера «А».

Україна, 01135, місто Київ, вулиця Дмитрівська, будинок 92-94, літера «А».

Фактична адреса:

Україна, 01135, місто Київ, вулиця Дмитрівська, будинок 92-94, літера «А».

Відомості про державну реєстрацію в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань

Ідентифікаційний номер юридичної особи 39806926

Відомості про ліцензію, видану Товариству

Товариством подано документи для включення до Реєстру платіжної інфраструктури та отримання ліцензії на надання послуг з переказу коштів без відкриття рахунку.

Контактна інформація Товариства

Адреса електронної пошти: [email protected]

Контактний номер телефону:

+38(050)-352-05-53

Інформацію про торговельні марки (знаки для товарів і послуг), які використовуються Товариством

Дана торговельна марка використовується на підставі ліцензійного договору № 2023-1-ТМ про надання дозволу на використання об’єкта права інтелектуальної власності (знака для товарів і послуг) від 19.09.2023 року

Відомості про власників істотної участі

Відомості про власників істотної участі станом на 01.01.2023 року.

Відомості про остаточних ключових учасників станом на 01.01.2023 року.

Схема структури власності станом на 01.01.2023 року.

Відомості про участь Товариства у платіжних системах

Після отримання платіжних ліцензій, ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС» має намір стати учасником наступних платіжних систем:

–          «Visa» – Visa International Service Association, непряма участь через АТ «ОЩАДБАНК», АТ «ПУМБ»;

–          «MasterCard» – Mastercard International Incorporated, непряма участь через АТ «ОЩАДБАНК», АТ «ПУМБ»,;

–          CITY24 – пряма участь.

–          ГЛОБУС – пряма участь.

Контактна інформація (адреса, номер телефону тощо) Національного банку України та органів з питань захисту прав споживачів

 

01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9.

Адреса електронної пошти: [email protected]

Телефон контактного центру 0 800 505 240

Контактний телефон Управління захисту прав споживачів фінансових послуг НБУ: +380 44 527 37 82 2.

2. Інформація про платіжні послуги

Опис основних характеристик платіжної послуги та умови її надання

Товариство має намір надавати споживачам-фізичним особам платіжні послуги з переказу коштів без відкриття рахунку в національній валюті України у безготівковій формі.
Спосіб ініціювання платіжних операцій:
– ініціювання з використанням електронних платіжних засобів (надалі – ЕПЗ) через Інтернет-сайт www.libertyfinance.com.ua або Інтернет-сайт Отримувача;
– ініціювання з рахунку платника із застосуванням засобів дистанційної комунікації (надалі – ЗДК).
Призначення платіжних операцій:
– для оплати комунальних послуг;
– для оплати страхових послуг;
– для оплати інших товарів, робіт, послуг;
– для оплати благодійних внесків;
– з метою погашення сум кредитів, виданих банками та іншими фінансовими установами;
– для зарахування коштів на рахунки в банках;
– перекази коштів між фізичними особами з використанням електронних платіжних засобів;
– для оплати обов’язкових платежів та зборів.
Інформація про ініціаторів платіжних операцій та отримувачів коштів за платіжними операціями: суб’єкти господарювання (юридичні особи (резиденти), фізичні особи – підприємці (резиденти)) та фізичні особи (резиденти).
Користувач послуги – суб’єкт господарювання (юридична особа (резидент), фізична особа – підприємець (резидент)) або фізична особа (резидент), якому/-ій надається послуга щодо виконання переказу коштів. Користувачами є платники та отримувачі.
Переказ коштів здійснюватиметься в національній валюті в безготівковій формі з використанням платіжних систем.
Платіжні послуги надаватимуться після отримання ліцензій та закінчення технічного доопрацювання веб-сайту Товариства, про що буде негайно повідомлено користувачів.

Умови надання додаткових послуг

Додаткові послуги не передбачені

Форма та порядок надання і відкликання згоди платника на виконання платіжної операції

Товариство приймає до виконання платіжні інструкції користувачів, якщо користувач ознайомився із умовами Публічної оферти, заповнив та надав всі необхідні реквізити платіжної інструкції та натиснув кнопку «Оплатити», «Сплатити» чи іншого змісту, що підтверджуватимуть згоду користувача на отримання послуги з переказу коштів.
Строки зарахування коштів отримувачам при наданні Послуги переказу – не пізніше наступного операційного дня. Товариство несе відповідальність перед користувачами (споживачами фінансової послуги) за невиконання або неналежне виконання платіжних операцій відповідно до закону та умов укладених між ними договорів.
Договір про надання послуг з переказу коштів повністю виконується в момент його вчинення. Відкликання згоди користувача на виконання платіжної операції (пов’язаних між собою платіжних операцій) може бути здійснено до настання моменту безвідкличності платіжної інструкції. В разі відкликання згоди на виконання пов’язаних між собою платіжних операцій такі подальші виконані платіжні операції вважаються неакцептованими. Зазначаємо, що платіжна інструкція може бути відкликана тільки в повній сумі платником:
– до моменту списання коштів з рахунку платника;
– до настання дати валютування (зазначена платником у платіжній інструкції дата, починаючи з якої кошти, що становлять суму платіжної операції і переказані платником отримувачу, переходять у власність отримувача), за умови надання розпорядження про відкликання платіжної інструкції до кінця операційного часу 00:00 год., що передує даті валютування.
Після списання коштів з рахунку платника або настання дати валютування платіжної інструкції для ініціатора настає момент безвідкличності платіжної інструкції.
Користувач (платник) для відкликання платіжної інструкції надає Товариству розпорядження. Воно може надаватися в електронному вигляді, що підписане кваліфікованим електронним підписом платника, на електронну пошту [email protected] або в паперовій формі, шляхом надсилання відповідного листа на адресу місцезнаходження Товариства: Україна, 01135, місто Київ, вулиця Дмитрівська, будинок 92-94, літера «А».

Порядок прийняття до виконання платіжної інструкції надавачем платіжних послуг та настання моменту безвідкличності платіжної інструкції

Платіжні інструкції приймаються і виконуються Товариством у день їх подання Платником або в строк, встановлений умовами договору про надання платіжних послуг з переказу коштів без відкриття рахунку (для суб’єктів господарювання).

Моментом безвідкличності платіжної інструкції є момент завершення платіжної операції.

Платіжна операція вважається завершеною:

– з моменту зарахування суми платіжної операції на рахунок Отримувача;

– з моменту зарахування суми платіжної операції на рахунок Платника (якщо переказ було здійснено з використанням ЕПЗ).

Посилання на робочий та операційний час Товариства, максимальний час виконання платіжної операції

Робочий час Товариства:

Понеділок-п’ятниця: 9:00–18:00
Перерва: 13:00-14:00
Субота і неділя: вихідний

Операційний час без перерви та вихідних.

Максимальний час виконання платіжних операцій залежить від часу ініціювання та підтвердження операції платником, банками-еквайрами та емітентом, які задіяні при виконанні та проведенні операції еквайрингу.

Строки виконання платіжних операцій в платіжних системах встановлюються правилами платіжних систем, але не можуть перевищувати строків, визначених Законом України «Про платіжні послуги».

Посилання на ліміти (обмеження) використання платіжних інструментів

Переказ коштів від фізичної особи до суб’єкта господарювання, із зарахуванням суми переказу на його рахунок, що ініціюється за допомогою електронного платіжного засобу (ЕПЗ) або систем дистанційного банківського обслуговування  – ліміт 399999 або 29999 грн або інший ліміт, залежно від отримувача.

Переказ коштів від суб’єкта господарювання до фізичної особи, із зарахуванням суми переказу на її рахунок (в тому числі за номером ЕПЗ), що ініціюється шляхом здійснення безготівкового переказу з рахунку платника – 29999 грн за операцію. Зарахування здійснюється лише на картки українських банків-емітентів.

3. Інформація про комісійні винагороди, процентні ставки, застосований курс перерахунку іноземної валюти за платіжними послугами

Перелік усіх тарифів, комісійних винагород та зборів, які користувач має сплачувати Товариству за надання послуг з переказу коштів

Орієнтовний тариф на надання послуг переказу коштів без відкриття рахунку – 3% від суми операції.
Додаткові комісійні винагороди та збори не передбачено.
Тарифи – зазначено орієнтовно, та будуть остаточно визначені та введені в дію після отримання ліцензії, закінчення технічного доопрацювання веб-сайту Товариства, про що буде негайно повідомлено користувачів.

Інформація про процентні ставки та методику їх обчислення

Не застосовується

Інформація про курс перерахунку іноземної валюти, що застосовується до послуг з переказу коштів, та методику його визначення

Товариство надає платіжні послуги в національній валюті.

Інформація про штрафи, пені, що застосовуються до обраної користувачем платіжної послуги, та методику їх обчислення

Не застосовується

4. Інформація про спосіб комунікації

Засоби зв’язку для передавання інформації або повідомлення відповідно до договору, включаючи технічні вимоги до обладнання та програмного забезпечення користувача (за потреби)

Товариство має право телефонувати на номери телефонів, що надані користувачем Товариству, направляти відомості з питань виконання Договору, інші інформаційні повідомлення за допомогою SMS – повідомлень, повідомлень у месенджер «Viber», на електронну пошту (якщо користувач повідомив Товариству адресу електронної пошти). Користувач може отримувати інформацію на сайті Товариства https://libertyfinance.com.ua/, зокрема отримувати в електронному вигляді Квитанції, що підтверджують здійснення платіжної операції, та на власний номер телефону або в паперовій формі відповідно до умов Договору – розрахункові документи (квитанції), що підтверджують здійснення фіскалізації суми переказу. Користувач може передавати Товариству інформацію або повідомлення шляхом особистого звернення до Товариства, дзвінка за телефоном до Товариства, направлення повідомлень за місцезнаходженням Товариства або на адресу електронної пошти.

Обсяг, порядок і часовий проміжок надання інформації відповідно до обраної користувачем платіжної послуги

В рамках користування платіжною послугою з переказу коштів без відкриття рахунку, користувач може отримувати запитувану у Товаристві інформацію у повному обсязі в порядку та часовому проміжку відповідно до умов договору та законодавства України.
За платіжними операціями формуються квитанції (оформлені згідно із вимогами нормативно правових актів НБУ), які надаються користувачу в електронному вигляді на сайті https://libertyfinance.com.ua/ з можливістю її завантаження Платником, та/або шляхом направлення електронного примірника квитанції на електронну адресу, надану Платником, або іншим способом.

5. Інформація про заходи безпеки

Інформація про зобов’язання користувача щодо забезпечення ним збереження платіжних інструментів та індивідуальної облікової інформації

Користувач зобов’язаний безумовно виконувати вимоги договору, правил платіжних систем та законодавства України з питань здійснення платіжних операцій з переказу коштів без відкриття рахунку, зокрема:

– Ініціювати платіжну операцію у безготівковій формі та/або отримувати суму платіжної операції на рахунок, до якого емітовано ЕПЗ, виключно з використанням ЕПЗ, які йому належать на законних підставах.

– Дотримуватись правил використання ЕПЗ, зокрема: не розголошувати та не повідомляти стороннім особам реквізити ЕПЗ, власні персональні дані або будь-яку іншу інформацію, яка стосується Платника/Отримувача (у т.ч. власного номера телефону).

– Не передавати реквізити ЕПЗ або будь-яку іншу інформацію, яка стосується Платника/Отримувача (в т.ч. власного номера телефону), через відкриті канали інформаційного обміну.

– При здійсненні платіжних операцій з переказу коштів без відкриття рахунку використовувати виключно власні ідентифікаційні дані, у т.ч. власний номер телефону.

– Зберігати документи, що підтверджують факт здійснення ініціювання платіжної операції з переказу коштів без відкриття рахунку, до моменту завершення платіжної операції.

Інформація про процедури проведення заходів, спрямованих на запобігання невиконанню або неналежному виконанню платіжних операцій, а також про відповідальність надавача платіжних послуг у разі невиконання або неналежного виконання платіжних операцій

Для запобігання невиконанню або неналежному виконанню платіжних операцій Товариством запроваджені заходи та процедури постійного моніторингу платіжних операцій, контролю за операційними ризиками та ризиками безпеки, заходи з ідентифікації та запобіганню помилкових та неналежних платіжних операцій.

Товариство несе відповідальність у разі невиконання або неналежного виконання платіжних операцій:

  • зобов’язання здійснити повернення коштів платнику за невиконаною платіжною операцією;
  • зобов’язання відшкодувати користувачу збитки, понесені ним у результаті невиконання або неналежного виконання платіжної операції;
  • несе іншу відповідальність, передбачену договором з користувачем.

Процедура взаємодії між Товариством та користувачем на випадок шахрайства (підозри шахрайства) або загрози безпеці виконання платіжної операції

У випадку шахрайства (підозри шахрайства) або загрози виконання платіжної операції користувач повинен негайно повідомити Товариство про факт такого випадку. Звернення користувача щодо можливого шахрайства розглядаються Товариством першочергово, а про результати розгляду та прийняті рішення Товариство інформує користувача негайно (одразу після прийняття відповідного рішення).

Процедура взаємодії між Товариством та користувачем, у разі здійснення неакцептованих, помилкових, неналежних платіжних операцій, та порядок звернення користувача за відшкодуванням збитків, завданих у результаті платіжних операцій, проведених Товариством

У разі здійснення Товариством неакцептованих, помилкових, неналежних платіжних операцій, якщо такі могли мати місце на думку користувача, останній має право подати заяву до Товариства у письмовій формі, в якій зазначити детальну інформацію по платіжній операції і надати відповідне документальне обґрунтування на підтвердження викладених у заяві обставин. Товариство у встановленому чинним законодавством порядком, зокрема Закону України «Про звернення громадян», здійснює розгляд заяви та інформує користувача про результати розгляду та подальші дії для врегулювання ситуації.

Інформація про види платіжних послуг, до надання користувачам, до яких залучені комерційні агенти, надавачі платіжних послуг – посередники

Під час надання Товариством користувачам платіжних послуг комерційні агенти та посередники не залучаються

6. Інформація про механізм захисту прав користувача та порядок врегулювання спірних питань, що виникають у процесі надання платіжних послуг з переказу коштів без відкриття рахунку

Досудове врегулювання:

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України «Про звернення громадян», споживачі мають право звернутися до ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС» та його посадових осіб відповідно до їх функціональних обовʼязків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються статутної діяльності надавача фінансових послуг, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС» відповідно до вимог Положення про авторизацію надавачів фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2023 року № 199 затверджено та розміщено на власному веб-сайті Порядок взаємодії зі споживачами та порядок розгляду звернень споживачів фінансових послуг ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС».

Право на судовий захист прав споживачів платіжних послуг:

Відповідно до частини першої статті 4 Цивільного процесуального кодексу України, споживач має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів. Право на судовий захист може бути реалізовано шляхом подання позову до суду.

Право на звернення до уповноважених держаних органів за захистом порушених прав:

Відповідно до частини першої статті 4 Закону України «Про захист прав споживачів», споживачі під час укладення, зміни, виконання та припинення договорів щодо отримання (придбання, замовлення тощо) продукції, а також при використанні продукції, яка реалізується на території України, для задоволення своїх особистих потреб мають право на звернення до суду та інших уповноважених державних органів за захистом порушених прав.

Згідно зі статтею 22 Закону України «Про фінансові послуги та фінансові компанії», державне регулювання щодо діяльності з надання фінансових послуг, визначених пунктами 1-8 частини першої статті 4 цього закону, та супровідних до них послуг, – здійснюється Національним банком України.

Споживач має право на звернення за захистом порушених прав до Національного банку України та органів з питань захисту прав споживачів.

Контактна інформація уповноважених державних органів:

Національний банк України:

Адреси для листування та подання письмових звернень громадян:

Для листування: вул. Інститутська, 9, м. Київ – 8, 01601

Для подання письмових звернень громадян: вул. Інститутська, 11-б, м. Київ – 8, 01601

Громадська приймальня: вул. Інститутська, 12, кімн. 24

Отримання публічної інформації: [email protected]

Телефон: 0-800-505-240

Офіційний сайт: https://bank.gov.ua

Розділ «Звернення громадян» офіційного Інтернет-представництва Національного банку

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба):

Контактна інформація для надсилання звернень:

Поштова адреса: 01001, м. Київ, вул. Б. Грінченка, 1

Електронна адреса: [email protected]

Факс: (044) 279-48-83;

Телефон: (044) 279-79-89

Офіційний сайт: https://dpss.gov.ua

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві:

Контактна інформація для надсилання звернень:

Поштова адреса: 04053, м. Київ, вул. Некрасовська, 10/8

Електронна адреса: [email protected]

Факс: (044) 486-40-27;

Телефон: (044) 486-54-86

Офіційний сайт: http://www.kiev.dpss.gov.ua

Порядок врегулювання спірних питань, що виникають у процесі надання платіжних послуг визначає Публічний договір про надання фінансових платіжних послуг, відповідно до якого ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС» заявляє та гарантує, що будь яке звернення (заяви, скарги, повідомлення) Користувача як то усне чи письмове, що може виникнути з цього Публічного договору, буде розглянуто Фінансовою компанією у строки, передбачені законодавством для розгляду звернень (скарг) громадян. ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС» також будуть прийняти всі та будь які необхідні заходи щодо задоволення звернення користувача, за умови  обґрунтованості.

Публічний договір про надання фінансових платіжних послуг

Правила переказу коштів ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС»